Kan ik zomaar lenen ondanks zwarte lijst registratie?

Met alle commotie rondom de zwarte lijst registratie en de zwarte lijst toetsing is het begrijpelijk als jij je afvraagt: Kan ik zomaar lenen ondanks zwarte lijst registratie?

Kan ik zomaar lenen ondanks zwarte lijst registratie?

Je leest het erg vaak en sommige aanbieders van leningen zoals banken zijn er streng op: de zwarte lijst registratie. Een zwarte lijst registratie loop je op wanneer je in het verleden een betalingsachterstand hebt opgelopen van twee tot vier maanden en hier bij de Nationale Bank een melding van is gemaakt. Echter zijn er steeds meer mensen met een dergelijke registratie en is deze registratie helemaal niet accuraat. Het kan zijn dat de betalingsachterstand al lang geleden opgelost is maar dat jij toch nog steeds als onkredietwaardig staat geregistreerd waardoor jij geen lening kunt afsluiten. Aangezien dit frustrerend is en vaak onterecht zijn er steeds meer lening aanbieders op de markt die het mogelijk maken om snel geld te lenen wanneer dat nodig is.

Bij welke aanbieders kan ik zomaar lenen ondanks zwarte lijst registratie?

Er zijn dus steeds meer aanbieders van leningen waarbij het mogelijk is om snel geld te lenen zonder gedoe. Zij hanteren soepelere voorwaarden aangezien de risico’s bij deze aanbieders minder hoog zijn. Immers hoeven lening aanbieders op internet bijvoorbeeld geen rekening te houden met de economische crisis en de rentes op de kapitaalmarkt. Daardoor zijn zij vrijer om hun eigen voorwaarden te stellen en voeren ze minder controles uit. Daarbij is het wel belangrijk dat de aanbieder is aangesloten bij de Kamer van Koophandel en handelt volgens de Wet Consumentenkrediet, maar is een zwarte lijst toetsing bijvoorbeeld niet verplicht en kan deze daarom gewoon achterwege worden gelaten. In ieder geval is er wel een mogelijkheid om zonder veel voorwaarden en ondanks een zwarte lijst registratie toch een lening af te kunnen sluiten.

Hoe werkt het en kan ik zomaar lenen ondanks zwarte lijst registratie?

Om te bepalen of jij bij een bepaalde aanbieder in aanmerking komt voor een lening is het zaak om de voorwaarden altijd vooraf goed te bestuderen. Sommige voorwaarden zijn van overheid uit bepaald en andere voorwaarden zijn een keuze van de lening aanbieder zelf. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een zwarte lijst toetsing niet wettelijk verplicht, maar een keuze van de aanbieder zelf. Immers is een zwarte lijst toetsing niet zo relevant als het gaat om leningen van kleine bedragen en is het risico ook automatisch lager. Deze voorwaarden zijn dus milder en dat geldt ook vaak voor veel andere voorwaarden. Lees dus altijd en vergelijk en bepaal of de lening aanbieder bij de Kamer van Koophandel is aangesloten om er zeker van te zijn dat de veiligheid wordt gewaarborgd.

Hoeveel geld kan ik zomaar lenen ondanks zwarte lijst registratie?

Om de leningen veilig te houden gaat het bij deze lening aanbieders vaak enkel om leningen van kleine bedragen. Daarbij wordt onder een lening van een klein bedrag meestal een lening tot zo’n 1000 euro verstaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lening van 700 euro, 450 euro of 600 euro. Of je dit geld nu besteedt aan het doen van boodschappen, het aanschaffen van een nieuwe fiets of het afbetalen van rekeningen is helemaal aan jou. Je hoeft daarbij de betreffende lening aanbieder niet op de hoogte te brengen van wat jij met het geld wilt gaan doen. Dus kan ik zomaar lenen ondanks zwarte lijst registratie? Ja, indien je kiest voor een lening op internet is het in de meeste gevallen mogelijk om zonder veel gedoe en voorwaarden een lening van een klein bedrag af te sluiten!