Leuke goedkope dingen die je kunt doen met een klein budget

Blijf je deze zomer thuis? Er zijn genoeg leuke dingen die je kunt doen met een klein budget wanneer je kinderen hebt. Hier alle ideeën op een rijtje.

Leuke dingen die je kunt doen met een klein budget

Deze dingen kun je thuis doen met je kinderen en kosten (bijna) niets! Lees je mee?

– Ga een lego avontuur aan
Vrijwel iedereen heeft thuis lego (of vergelijkbaar) en dat is uiteindelijk wat de kinderen het allerleukste vinden: zelf doen. Dure uitstapjes naar Lego wereld zijn dus helemaal niet nodig. Selecteer een kamer waar een groot bouwwerk gemaakt mag worden en je kinderen zijn de hele dag zoet.

– Creëer een binnen speeltuin
Je kunt ook een binnenspeeltuin creëren, waar kinnen kunnen glijden, klimmen en klauteren. Zo zijn ze ook direct lekker moe en kan alle overtollige energie eruit.

– Voorlezen
Je kinderen voorlezen uit hun favoriete boek is leuk, goedkoop en ook leerzaam. Door het verhaal voor te lezen maak je er meteen een gezellige en sociale activiteit van. Zo krijg je zelfs niet-lezers aan het lezen!

– De keuken in
Iets koken of bakken met kinderen is altijd leuk. Koekjes, taarten, andere (gezonde) traktaties. Laat de kinderen alles bij elkaar doen en het deeg kneden. Het leuke van koekjes is dat je ze in allerlei vormpjes kunt maken en ze daarna versieren voor nog meer plezier.

– Maak een thuisbioscoop
Creëer een leuke hoek waar je comfortabel kunt zitten, zorg dat de hele kamer donker is, kies een leuke film uit en serveer popcorn. Je kinderen hebben direct het gevoel dat ze in de bioscoop zitten!

En natuurlijk kun je eindeloos variëren met griezelavonden, andere recepten, creatieve bezigheden zoals stempelen, kleien, tekenen, schilderen, werken met prikpennen.. Iedere dag een andere activiteit die je gewoon thuis kunt doen en niet veel geld hoeft te kosten! De rommel die het veroorzaakt moet je daarbij wel voor lief nemen.
Wat zijn jouw tips voor leuke dingen die je kunt doen met een klein budget?