Zwarte lijst Nationale Bank van België

In België wordt geregistreerd of jij kredietwaardig bent met de zwarte lijst Nationale Bank van België. Lees hier meer over hoe dit obstakel te omzeilen.

Zwarte lijst Nationale Bank van België

De Nationale Bank is een overheidsinstelling in België die de kredietwaardigheid van iedere inwoner van België registreert op basis van de krediethistorie. Zo houdt de Nationale Bank een lijst bij van personen die in het verleden betalingsachterstanden hebben opgelopen. Op basis van deze lijst wordt door veel bedrijven bepaalt of jij zomaar een nieuwe lening kunt afsluiten. Een zwarte lijst registratie kan dus negatieve effecten hebben, zeker als het aankomt op het lenen van geld of bijvoorbeeld het aanvragen van een kredietkaart. Wat kun je doen tegen een zwarte lijst registratie en is het lenen van geld wel nog mogelijk?

Lenen ondanks zwarte lijst Nationale Bank van België

Veel kredietverstrekkers hanteren de zwarte lijst van de Nationale Bank als leidraad als het op lenen aankomt. Echter is deze status niet altijd accuraat en is het dan soms ook zaak om de juiste aanbieder te vinden die van een zwarte lijst registratie geen punt maakt. Lening aanbieders die meestal geen check bij de Nationale Bank doen zijn kredietverstrekkers op internet. Door online een lening af te sluiten kun je dus niet alleen direct je lening regelen, maar is de kans vaak ook groter dat jij een krediet kunt afsluiten ondanks je kredietverleden.

Is online lenen ondanks zwarte lijst Nationale Bank van België wel veilig?

Wellicht vraag jij je af of het achterwege blijven van een zwarte lijst check invloed heeft op de veiligheid van de lening. Het antwoord op deze vraag is; niet per se. Deze leningen zijn namelijk niet meer risico, maar wel ligt er meer verantwoordelijkheid bij jezelf. Omdat een kredietcontrole en papierwerk niet standaard aan de orde is, is het voor jou namelijk zaak om te controleren of jij voor een lening in aanmerking komt en of jij het geld weer op tijd beschikbaar kunt hebben. Indien dit niet het geval is kunnen de kosten hoog oplopen, maar welke lening jij ook afsluit dit risico komt er altijd bij kijken. Zolang jij dus zorgt dat je op de hoogte bent van de voorwaarden is het zonder veel extra risico mogelijk een lening af te sluiten via internet.

Zo regel jij direct lenen met zwarte lijst Nationale Bank van België

Indien het voor jou ook interessant is om met eigen verantwoordelijkheid een lening af te sluiten via internet kun je dit vaak al direct regelen. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen.
1. Vind allereerst een kredietaanbieder die jou aanspreekt waar jij zou willen lenen
2. Zorg dat je van alle voorwaarden op de hoogte bent en bepaal wat voor jou haalbaar is
3. Sluit de lening af via de website van de kredietverstrekker
4. Je ontvangt na de aanvraag een bevestiging hiervan, vaak per e-mail of sms-bericht
5. Het geld kan soms al snel op je rekening staan, soms nog dezelfde dag

Het afsluiten van een lening via internet zonder zwarte lijst controle hoeft dus niet moeilijk te zijn en kan ook jij vaak al direct regelen, zonder verder papierwerk of kredietcontroles!