Schrapping zwarte lijst Nationale Bank

Schrapping zwarte lijst Nationale Bank is mogelijk. Hoe regel jij dit, of nog beter, hoe leen je terwijl je op de zwarte lijst staat?

Schrapping zwarte lijst Nationale Bank | Wat betekent het als je op de zwarte lijst staat?

Op de zwarte lijst staan van de Nationale Bank is een andere term voor het negatieve luik. Het betekent dat jij in het verleden een lening of krediet bent aangegaan en dat jij niet aan de betalingsverplichtingen kon voldoen. Als je een betalingsachterstand van twee tot vier maanden oploopt, is het bedrijf dan genoodzaakt daar een melding van te maken bij de Nationale Bank van België. Zij registreren jouw naam dan op de zwarte lijst. Dat betekent dat je voortaan door veel bedrijven en banken als onkredietwaardig wordt gezien en daardoor niet aan een lening kunt komen. Dat kan erg nadelig zijn wanneer jij in een lastige financiële situatie komt waarin je niet veel andere opties hebt dan lenen. Er zijn twee dingen die je kunt doen: schrapping zwarte lijst Nationale Bank regelen of een lening zwarte lijst afsluiten!

Schrapping zwarte lijst Nationale Bank | Niet meer op de zwarte lijst staan

Het verschilt per land hoe lang het duurt voor jij van de zwarte lijst wordt geschrapt. In Nederland houdt het Bureau Krediet Registratie (BKR) jouw naam nog gedurende 5 jaar in de administratie. In België is het gunstiger voor degenen die op de zwarte lijst staan, hun naam wordt gedurende een jaar vastgehouden. Na een jaar ben je dus gewoon weer in staat om te lenen en heb je geen last meer van een notatie op de zwarte lijst. Kun je niet wachten tot die tijd? Er zijn vaak manieren om deze registratie te omzeilen. Wanneer je bijvoorbeeld eigendom hebt, of wanneer je de lening via iemand anders kunt afsluiten. Lenen bij vrienden of familie of een voorschotje op je salaris vragen kunnen daarnaast ook nog mogelijke opties zijn.

Schrapping zwarte lijst Nationale Bank | Een lening zwarte lijst afsluiten

Kun jij niet een jaar wachten voor je een lening afsluit? Er is ook een alternatief voor lenen. Je leent dan niet bij een bank, maar bij online lening aanbieders. Deze online lening aanbieders bieden via het internet kleine leningen aan, ook wel leningen zwarte lijst genaamd. Deze leningen stellen je in staat bedragen van 50 tot 1000 euro te lenen. Het gaat dus om vrij kleine bedragen, maar dat is ook precies de kracht van deze leningen. Hierdoor is het mogelijk om de leningen online aan te bieden, zonder te checken of jij op de zwarte lijst staat. Met deze leningen kun je binnen 10 minuten geld op je rekening hebben, zonder de deur uit te hoeven en zonder papieren op te sturen! Het is voor iedereen mogelijk en daarnaast ook nog reuzevoordelig!

Schrapping zwarte lijst Nationale Bank | Lenen zonder rente

Wat deze leningen zwarte lijst zo voordelig maakt is met name het feit dat je geen rente betaalt over deze leningen. Dit is tevens een voordeel dat voortkomt uit het feit dat je deze leningen online afsluit. Hierdoor betaal je namelijk puur voor de lening en niet voor allerlei dure kantoorpanden en personeel. Dat scheelt de aanbieders van de leningen een hoop kosten, waardoor ze deze leningen kunnen aanbieden zonder rente. Zo weet jij ook van te voren waar je aan toe bent als je deze lening afsluit en kom je dus niet voor verrassingen te staan. Dus voor een snelle, fijne en goedkope lening sluit jij dus een lening zwarte lijst af via internet!