Zo stop je ongewenste reclame en post

De wereld bevat een hoop ongewenste reclame: per post, per mail, op televisie en ook in de winkel. Deze strategieën helpen je om de verleidingen te stoppen.

Niet langer beïnvloed door ongewenste reclame

We krijgen constant reclame te zien en te verwerken van bedrijven die ons willen beïnvloeden om een bepaald product aan te schaffen of te profiteren van een aanbieding. Maar de vraag is altijd of het om een goede deal gaat, of dat je je laat verleiden door ongewenste reclame om een product te kopen dat je eigenlijk niet nodig hebt. Het is dus belangrijk om je af te vragen wanneer iets een goede deal is. Onderstaande tips zullen je in ieder geval helpen om minder last te hebben van ongewenste reclame en post, wat je uiteindelijk vele euro’s kan besparen!

Geen ongewenste reclame in de brievenbus

Veel van de ongewenste reclame komen als folders door de brievenbus. Denk aan de laatste mode, maar ook post van loterijen bijvoorbeeld. Het is eigenlijk niet ingewikkeld om deze reclame te stoppen. Een “nee – nee” (of “ ja – nee “ sticker als je wel dagbladen wilt ontvangen) is alles wat je nodig hebt. Je kunt een dergelijke sticker online bestellen voor een klein bedrag, of gratis afhalen bij het gemeentehuis.

Het stoppen van reclame van de loterijen is ook niet moeilijk: je hoeft enkel op de website van de loterij in kwestie alleen je adres in te vullen om te voorkomen dat je nog post krijgt. Let op: je bent niet verplicht je e-mail adres in te vullen, als je dit doet krijg je reclame in je mailbox.

Post van andere bedrijven kun je ook online, of telefonisch opzeggen. Je moet hier vaak wel zelf actief voor ondernemen. Je kunt je ook via Postfilter afmelden voor reclame. Je kunt kiezen voor specifieke bedrijven, maar ook bepaalde onderwerpen waar je geen post over wilt ontvangen.

Geen ongewenste reclame in de mailbox

Veel bedrijven hebben je graag in hun e-maillijst. Vervolgens sturen je vele aanbiedingen en acties toe, om je aan te sporen om te kopen. Het is daarom prettig om je op zo min mogelijk nieuwsbrieven in te schrijven en de rest te verbannen. Om je af te melden kun je natuurlijk gebruik maken van de link onderaan de e-mail (dit is wettelijk verplicht). Maar je kunt ook gebruik maken van een speciaal mailprogramma dat het nog makkelijker maakt. Zo kun je je voor meerdere nieuwsbrieven tegelijk afmelden.
Het stoppen van (digitale) post, kortingsacties en aanbiedingen is een eerste stap om minder verleid te worden om spullen te kopen die niet nodig hebt. Het verminderen van de impulsen blijkt vaak al een verschil te maken!

Wat is jouw ervaring met (online) post en ongewenste reclame boodschappen?